REA på LEGO

Som bekant är LEGO många barns favorit, men de välkända plastklossarna är också förhållandevis dyra leksaker. Ett gott råd är att passa på då det är rea på LEGO. Det här inlägget i leksaksbloggen tillägnas LEGO av alla de slag, här hittar du också LEGO som reas ut till bra priser. Utbudet av LEGO-byggsatser på rea uppdateras varje vecka, så lägg till sidan i dina favoriter för att inte missa något.

Rea på LEGO just nu

 

När är det egentligen Rea på LEGO?

Byggklossar med rabattJa, man kan säga att det alltid finns möjlighet att köpa billigt LEGO. Åtminstone när det gäller leksaksbutiker på nätet. Det släpps nya LEGO-byggsatser hela tiden inom olika teman, så snart en ny lanseras försvinner en äldre ur sortimentet. För att snabbt göra plats för den nya byggsatsen säljer butiken den utgångna artikeln till rabatterat pris.

LEGO-förpackningarna är ganska stora och tar således mycket plats i butikernas lagerutrymme. Av den anledningen är det inte möjligt att lagerhålla hur mycket LEGO som helst, även om många butiker kanske så skulle önska. Såvida det inte rör sig om en renodlad LEGO-butik så måste det finnas utrymme för ett varierat utbud av leksaker.

LEGO-rea vid flera tillfällen under året

Under året sker ett flertal större utförsäljningar inom detaljhandeln, det inkluderar också leksaksbutikerna. Mellandags-rean, jul-rean och sommar-rean är bara några av de tillfällen då man bör passa på att hålla sig framme.

Sommaren är ju som bekant en tid för semestrar och ledighet. Många reser bort och handeln går trögare för många butiker, så även leksaksbutikerna. Men det är inte bara nackdelar med minskad försäljning, när det är lite lugnare får leksaksaffärerna möjlighet att se över sortimentet. Sommar-rea på LEGO är inte helt ovanligt, så passa på att fynda när andra ligger på stranden.

Julen är ju barnens stora högtid, men även en tid under året då vi köper oerhört mycket produkter. Gör gärna ett besök hos oss på Leksakstorget någon månad eller två innan jul, då finns här ett stort utbud av billigt LEGO som reas ut.

Rea på LEGO under Black Friday

Black Friday är ett koncept som startades i USA på 70-talet för att främja handeln. På senare år har även svenska butiker anammat konceptet och rear ut tusentals varor till vrakpriser. Black Friday infaller någon gång i november månad och pågår hela helgen.

Utöver rea på kläder och skönhetsprodukter så är det ofta också rea på LEGO. Under Black Friday-helgen kan man göra riktigt fina klipp på både nya och gamla LEGO-byggsatser. Då rea-helgen inträffar innan jul så bör man passa på att köpa billiga julklappar.

Vart hittar man LEGO på rea?

Ja, bortsett från vår sida här på Leksakstorget så hittar man LEGO på rea i alla butiker som säljer leksaker online. De större leksaksaffärerna har högre omsättning på LEGO och här finns det nästan alltid ett flertal byggsatser som reas ut.

Det går förstås också att hitta LEGO som reas ut billigt i de fysiska leksaksaffärerna, trots att dessa blir allt färre. För att hålla köpkraften vid liv hos kunderna så gäller det att kunna erbjuda ett aktuellt sortiment. Då nya LEGO-byggsatser köps in så är det på bekostnad av de äldre produkterna, således måste dessa fasas ut och det sker ofta med rabatterat pris.

Rea på LEGO Duplo och LEGO Technic

Billigt tekniklegoDet är inte bara vanligt LEGO som reas ut mellan varven, utan även LEGO Duplo och LEGO Technic. Duplo-klossarna är anpassade för de mindre barnen i 2-3 års ålder, de är större i storlek och askarna innehåller inga smådelar. I Duplo-serien hittar man enklare teman som t.ex. bondgårdsäventyr, ponnystall och djungeldjur.

LEGO Technic är betydligt mer avancerat och vänder sig till barn från 11 års ålder och uppåt. Förpackningarna innehåller ett stort antal smådelar som ska monteras ihop till en färdig bil, helikopter, truck eller långtradare. Något som särskilt utmärker LEGO Technic är att många av byggsatserna drivs av elmotorer eller lufttryck (pneumatik).

Återkommande rea på LEGO

En del butiker som säljer leksaker online tillämpar individuella rabatter för trogna kunder. I praktiken innebär det att om man handlar leksaker hos en och samma butik, så kan man erhålla förmånliga rabatter. Såvida inte rabatten gäller för en specifik artikel så kan den utnyttjas för köp av LEGO.

Vi kan också rekommendera att du ansluter dig till leksaksbutikernas nyhetsbrev, på så vis får du direkt information om aktuella erbjudanden. I stort sett alla leksaksaffärer på nätet har ett gratis nyhetsbrev som skickas ut med jämna mellanrum. Hos de flesta butiker brukar det hoppa fram en ruta på skärmen där man kan fylla i sin e-postadress, i annat fall finns det en flik i menyn.

Kort fakta om LEGO

Namnet LEGO kommer från det danska uttrycket ”Leg godt” som fritt översatt till svenska betyder ”Lek bra”. De första klossarna lanserades i slutet av 1940-talet, först 1955 släpptes den första byggsatsen med tillhörande beskrivning.

I början av 1960-talet kom LEGO-hjulet vilket gjorde det möjligt att bygga bilar och andra fordon. Ett par år senare, 1966, lanserades det första LEGO-tåget med tillhörande räls. Faktum är att tåget fortfarande är företagets mest framgångsrika produkt genom tiderna.

1969 introducerades LEGO Duplo som snabbt blev en stor succé, nu kunde även de mindre barnen roa sig med de färgglada byggklossarna. Under 1970-talet följde en mängd nya produkter, däribland den gula LEGO-gubben som är ett av företagets kännetecken. I slutet av årtiondet såg LEGO Technic dagens ljus för första gången, även den här serien blev mycket populär och är så än idag.

Källa: Wikipedia

LEGO är populärt även hos vuxna

LEGO marknadsförs primärt som leksaker för barn, men det finns också ett stort antal vuxna som bygger med klossarna. Creator-serien har ett flertal byggsatser med en rekommenderad ålder från 16 år och uppåt, anledningen är att byggsatserna är så pass avancerade. LEGO Technic, eller tekniklego i folkmun, är också en produktserie som lockar många äldre.

På nätet finns ett flertal forum där vuxna LEGO-byggare diskuterar byggsatser, såväl nya som gamla. Även på Youtube finns det många klipp som är LEGO-relaterade, det kan vara allt från monteringsanvisningar till uppvisande av stora städer i LEGO.